Σάββατο, Μαΐου 06, 2006

The Mall-οσός


Φυλή : Mallοσός (Greeke Dogge)
Ομάδα : Μallοσσοειδείς, Πίνσερ & Σνάουτσερ
Ανώτατο Ύψος(σε τ.μ.) : 185,000
Ανώτατο Βάρος(σε κ.μ. τσιμέντου) : 300,000
Διατροφή (Premium)(σε €) : 320,000,000
Διατροφή (Νωπή)(σε €) : 320,000,000


Aσκηση : Σκύλος με αυξημένες ανάγκες άσκησης. Μεγάλοι περίπατοι εντός και εκτός δρόμου (σε εργοτάξια), ανηφόρες-κατηφόρες και άλματα καθημερινά (στο υπόγειο parking). Κολύμπι όσο συχνότερα γίνεται (σε εκατομύρια ευρώ αλα Σκρουτζ) και πολύ τρέξιμο σε μαλακό χώμα ή άμμο. Επίσης συχνές έλξεις βαρέων αντικειμένων (εννοεί μάλλον τα κέρματα). Τα ζωηρά παιχνίδια και τα παιχνίδια δράσης επιβάλλονται (τα δικαστήρια). Συστήνεται επίσης η ενασχόληση του σκύλου με αθλήματα ανάλογα με την φυλή(I.P.O., Γαλλικό Στίβο, Agility, κλπ).
Ιστορία : Δεκτοί χρωματισμοί: πράσινο του $, μπλε του €, εκρού του νεκρού, Τιγρέ, μαύρο, αρλεκίνος


Ναι λοιπόν επισκεύτηκα κι εγώ το "The Mall"! Καθότι μένω εκτός της πρωτεύουσας όταν έπεσε η πρόταση να πάμε να παίξουμε κανά bowling στο περίφημο τετράγωνο, άσχημο, κακόγουστο, αυθαίρετο τερατούργημα της ελληνικής διαπλοκής (βλ. The Mall) δέχθηκα με μία αίσθηση περιέργιας.

Με τη χρήση λοιπόν του Navigator του νέου αυτοκινήτου του Α. βρεθήκαμε στο Μαρούσι όταν ξαφνικά ξεπρόβαλε ο Mallοσός. Παρκάραμε στο υπόγειο parking του και ανεβήκαμε στην επιφάνεια για να σκάσουμε στα γέλια με τις γελοίες στολές των securitάδων. Μία στολή σε χρώμα κεραμιδή με καπελάκια τύπου τρελός στρατηγός ανατολής χώρας. Βάλτου και ένα RayBan και σου'ναι έτοιμος!

Αν δεν κάνω λάθος, και αν κάνω διορθώστε με, το "The Mall" άνοιξε πριν τα Χριστούγεννα. Πάντως υπάρχουν λεπτομέριες όπου φαίνεται ότι αυτοί που το σήκωσαν σα να βιάζονταν κάπως. Είναι αρκετά κακοφτιαγμένο, τα πλακάκια δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο, μερικά είναι σπασμένα (πότε προλάβατε ρε παιδιά μέσα σε 4 μήνες) λες και πρόκειται για κτήριο 5ετίας και βάλε. Λαϊκό προσκύνημα κάνατε? Επίσης είναι πολύ... πως να το πω? Τετράγωνο να το πω? Βαρετό να το πω? Τιποτένιο να το πω? Δε ξέρω.

Τέλος να πω ότι έτυχε να μας τσαλακωθεί το ticket του parking με αποτέλεσμα να μην το δέχεται το μηχάνημα αυτόματης πληρωμής. Πατήσαμε το button της βοήθειας και η φωνή μας είπε:
-Παρακαλώ. Τι θα θέλατε?
-Είναι η κόρη σου μέσα?
-Όχι!
-Καλά πες την ότι πέρασα... Α τσαααααα!

Προφανώς κάνω πλάκα. Αυτό που είπαμε είναι ότι βγάζει error η μ*λ*κί*! Οπότε η φωνή μας είπε να μπούμε στο αυτοκίνητο και να πάμε μέχρι την έξοδο, όπου... ταράμ! Μας είπαν να φύγουμε χωρίς να πληρώσουμε! Πάλι καλά διότι από ότι είδα είναι κάπως τσουχτερά (€€€) τα δύο τετραγωνικά που χρειάζεται κάποιος για να παρκάρει. Δοκιμάστε το. Διότι...

[Aπόσπασμα από το άρθρο "The Mall" του "Νικόλα Λεοντόπουλου" στη "Γαλέρα"]

7 πράγµατα για το Mall που δεν λέει κανείς + 1 που λένε όλοι

1. Κανένα από τα µαγαζιά εστίασης και τα σινεµά στο Mall, σύµφωνα µε τον Δ. Κλαπάκη, δεν έχει άδεια λειτουργίας από την αρµόδια επιτροπή της Νοµαρχίας. Κανένα, δηλαδή, δεν έχει ελεγχθεί για θέµατα υγιεινής, ασφάλειας, πυρασφάλειας κ.λπ.
2. Ο ΟΕΚ δεν έχει µεταβιβάσει την έκταση πάνω στην οποία χτίστηκε το Μall. Δηλαδή, το Mall λειτουργεί χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.
3. Αρχικά η Lamda είχε δεσµευτεί να κατασκευάσει γραφεία 13.000 τ.µ. για τον ΟΕΚ . Tα γραφεία δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, η σύµβαση µε τον ΟΕΚ άλλαξε και τελικά συµφωνήθηκε ο ΟΕΚ να πληρωθεί σε µετρητά - τα οποίο δεν έχουν καταβληθεί!
4. H Lamda κέρδισε τον διαγωνισµό για το «Χωριό Τύπου» αλλά ακόµα δεν έχει καταβάλει παρά µικρό µέρος του τιµήµατος στο Δήµο Αµαρουσίου. Η Lamda προτείνει στο Δήµο να τον αποπληρώσει σε είδος, παραχωρώντας του διαµερίσµατα στον οικισµό Ήλιδα.
5. Το Μall δηµιούργησε 2.500 θέσεις εργασίας (αλλά, σύµφωνα µε τη Σοφία Σακοράφα, εξαιτίας του χιλιάδες άλλες θέσεις χάθηκαν ή θα χαθούν στο Μαρούσι).
6. Σύµφωνα µε τον Πέτρο Κούκουζα της “Κίνησης Κόντρα Στον Καιρό”, «για το Μαρούσι, Mall σηµαίνει 300.000 κυβικά µέτρα τσιµεντένιοι όγκοι σε πρώην ελεύθερους χώρους και 5.000 περισσότερες διελεύσεις αυτοκινήτων την ηµέρα».
7. Εκδικάζεται στις 7 Μαρτίου 2006, µετά από 6 αναβολές, η προσφυγή στο ΣτΕ για το νόµο Βενιζέλου που νοµιµοποίησε το Μall.
+1. Το Mall ζει και βασιλεύει.


Ε όχι να πληρώνουμε και το parking! Τέλος να πω ότι το videoclip του Φταις της Tamta είναι γυρισμένο στο "The Mall".

Featured Song: Royal Trux - sMALL Thief

Δεν υπάρχουν σχόλια: