Σάββατο, Αυγούστου 26, 2006

Πως περνω τα βραδια μου...

100 αντικείμενα επί 60 timeslots. Σύνολο: 6000 αντικείμενα.

100 αντικείμενα όπως αρχικοποιούνται στο timeslot 0.

Αυτά λοιπόν κάνω κάθε βράδυ στα εργαστήρια του πανεπιστημίου. Προσπαθώ να τελειώσω την διπλωματική μου παρέα με νερό, redbull, coca cola, σοκοφρέτες (αυτές με το αμύγδαλο), κρουασάν και τσιγάρα... Ο τίτλος της? "Διαχείριση και Οπτικοποίηση Χωρο-Χρονικής Πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό". Ψαρωτικό?

Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δημιουργώ αντικείμενα τα οποία κινούνται τυχαία στον χώρο με την πάροδο του χρόνου. Να τα αποθηκεύω στην Oracle Spatial ως γεωμετρίες και από εκεί να τα οπτικοποιώ ώστε να δούμε πως βολτάρουν. Κι όλα αυτά σε περιβάλλον δικτύου. Στο τέλος, αφού δούμε ότι μας αρέσει η βόλτα που κάνουν, πρέπει να γίνονται export και να ταχυδρομούνται ηλεκτρονικώς στον εκάστοτε χρήστη ώστε να τρέξει διάφορα access methods πάνω τους και να κάνει benchmark. Αυτό βέβαια είναι δική του υπόθεση. Εγώ απλά του δίνω τα δεδομένα. Πως σας φάνηκε?

Κι εμένα στην αρχή καλό μου ακούγονταν... Τώρα βέβαια όχι ότι έχω αλλάξει άποψη αλλά πως το λένε, θέλω να τελειώνω να φεύγω. Περιμένουν στο Lancaster την κορμοστασιά μου με μεγάλη αγωνία. Τόσο αυτοί όσο κι εγώ. Χάσαμε και την εξεταστική του Ιουνίου και έχω και πέντε μαθήματα να δώσω πριν τελειώσω με αποτέλεσμα να τρέχω σαν παλαβός.

Έτσι είναι η ζωή, μου λένε. Πότε τρέχεις και δεν προλαβαίνεις και πότε απορείς τι μπορείς να κάνεις για να περάσει η ώρα. Την παρούσα περίοδο ανήκω προφανώς στην πρώτη περίπτωση. Άγχος! Δε λέω... αλλά δεν θα με βρείτε κρεμασμένο κιόλας.

Ευχαριστώ όσες μου κρατάνε ηλεκτρονική συντροφιά τις ατελείωτες ώρες που περνώ μπροστά στην οθόνη. Ξέρουν αυτές οι δύο οι φιλεναδούλες... Νά'στε καλά κορίτσια!

Featured Song: Trava - Get Rich Or Die Trying

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ah...kai twra tha se pw thn trella mou..enas apo tous logous pou apofasisa na kanw auto to master pou kanw, htan to pattern recognition... ka8oti mou aresei na xazeuw opoudipote kai na briskw protupa... na koitaw tuxaia antikeimena anakatemena kai na briskw tropo na ta balw se mia koini klasi...bebaia den einai katholou euxaristo na to kaneis auto xrhsimopoiwntas mathimatika alla...den h3era kai den rwthsa!
koitwntas ta shmeia stin prwth photo... sxhmatisa ena proswpo! etsi me mia matia! to zwgrafisa sto paint kai tha sto steilw otan 3upnhseis :P
(face recognition using PCA! egw epeleja diplwmatiki kathara logw titlou... de me xalase!... kapote o kwdikas mou tha xrhsimopoieitai apo tis megaluteres antitromokratikes uphresies! (daydreaming again!) :P)

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αδερφέ, τί πράμμα είναι τούτο; Πω, πω, πω! Και 'γώ που νόμιζα ότι θα ήσουν σε καμιά παραλία...

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τα'χω περάσει κι εγώ. Αν είχα 1 ευρώ για κάθε ώρα που έχω περάσει σε βιβλιοθήκες... Έμαθα μόνο ένα πράγμα: θυμάσαι το περίεργο βλέμμα του βιβλιοθηκάριου την πρώτη φορά που πήγες; Τώρα ξέρεις γιατί σε κοίταζε περίεργα... Κουράγιο, αξίζει και... το Lancaster σε περιμένει. Δεν είναι και κανένα τυχαίο! Κράαααααταααααααα!

Ανώνυμος είπε...

#bereniki: Ωραία η φάτσα! :)

#attalanti: Αχ, αδελφούλα μου καλή... Που ώρα για παραλίες! Χτύπησες εκεί που πονά τώρα... :( Προς το παρόν κρατάω ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, " chill...

Turned away from it all
Like the blind man
Sat on a fence but it don't work
Keep coming up with love
But it's so slashed and torn
Why why why?

Insanity laughs under pressure we're cracking
Can't we give ourselves one more chance?
Why can't we give love that one more chance?
Cause love's such an old fashioned word
And love dares you to care
For the people on the edge of the night
And love dares you to change our way
Of caring about ourselves

This is our last dance
This is ourselves
Under Pressure

Queen|Bowie - Under Pressure

Featured Song #1: Graham Coxon - Freakin' out
Featured Song #2: Jack Johnson - Breakdown..."

Όπως βλέπεις για όλους υπάρχει αυτή η περίοδος. Βοηθάει. Δε το ήξερα αλλά το έμαθα. Βοηθάει λένε γιατί μαθαίνεις να λειτουργείς υπό πίεση..
Μη σε πιάνει πανικός με αυτά....Του χρόνου σου 'ρχεται και θα είσαι και εκτός έδρας...... Κοίτα να κάνεις φίλους. ΒΟΗΘΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!
Μάκια και καλό κουραγιο. Ότι ότι ότι ότι θες, πες.

Ανώνυμος είπε...

ωχ, πίκρα! Εγώ έχω να κάνω με χωρικές δεξιότητες σε εικονικό και πραγματικό περιβάλλον,μπορεί να ακούγεται απλό μα δεν ειναι καθόλου, απεναντίας θα έλεγα..έφτιαξα 3D περιβάλλοντα για πλοήγηση (δεν ειμαι της Πληροφορικής, το τονίζω μα ειναι πολύ πολύ πεισματάρα...θα το γράψω και στο CV μου και θα το τυπώσω σε t-shirt που θα φορώ σε job-interview) όσο για το υλικό, σχετικές έρευνες κλπ ανύπαρκτες καθώς το θέμα ειναι πολύ εξειδικευμένο γιατί αφορά ειδικές περιπτώσεις. Εν ολίγοις ο Η/Υ εκτός απο το γράψω τη διπλωματική μου είναι αναγκαστικά η παρεούλα μου όταν δεν ειμαι στην παραλία και όταν κοιμάμαι (α, και του κάνω απιστιες και πάω για καφέ ή ποτό! Δεν εννοεί ρε παιδί μου οτι θέλω να έχουμε ελεύθερη σχέση!...). Παρόλη την κούραση δε μασάμε, μας αρέσει το αντικείμενο/θέμα που διαλέξαμε (εγώ το θεμα το άλλαξα στα μισά του έτους, δεν μου αρεσε το προηγούμενο θέμα διπλωματικής και πορώθηκα με αυτό τώρα!)Anesti, κράτα γερά, το Lancaster σε περιμένει ούτως ή άλλως!

Ανώνυμος είπε...

#vaggie: Να'σαι καλά! Ευχαριστώ πολύ πολύ... Έχεις τον τρόπο ;) Λοιπόν, θέλω να μου τελειώσει κάποιος τη διπλωματική και να μου περάσει τα μαθήματα που μου έμειναν, ώστε να μπορώ να μαζέψω το σπίτι, και να πάω καμιά βδομάδα πιο νωρίς πανω να δω τι παίζει κτλ κτλ.

#MaYaMaYa: Αντέχω ακόμα μάτια μου, αντέχω...

Ανώνυμος είπε...

a, mpravo, that's the spirit, boy!!! egw me vitamines centrum eimai kai chocofreddo (den nomizw na zhleveis oute tis vitamines oute to chocofreddo!) kati akousa paidia gia katalipseis meta tis 15 sept kai taraxtika!