Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Θες να σε υπνωτίσω?


Σημείωση: Αυτό χρειάζεται δύο. Κάποιος πρέπει να διαβάζει βλέπεις. Αλλιώς απλά φαντάσου το καθώς διαβάζεις...

Χαλάρωσε και κάθισε αναπαυτικά... Αυτό που θέλω να κάνεις είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς μία γραμμή που αντιπροσωπεύει τη ζωή σου. Για κάποιους ανθρώπους το παρελθόν μπορεί να βρίσκεται πίσω τους και το μέλλον μπροστά τους. Αυτό είναι το τυπικό. Μπορεί βέβαια για κάποιους άλλους το παρελθόν να είναι αριστερά και το μέλλον δεξιά. Όπως και να’ναι δεν έχει σημασία. Απλά φαντάσου μία γραμμή.

Αυτό που θέλω να κάνεις τώρα είναι να φανταστείς πως αιωρείσαι. Πως ανυψώνεσαι και πετάς πάνω από τη γραμμή πολύ αργά και πως μπορείς να κοιτάξεις κάτω και να δείς αυτή τη γραμμή της ζωής από διαφορετική οπτική γωνία. Συνέχισε να ανεβαίνεις όλο και πιο πάνω, απλώς να θυμάσαι το σημείο που ήσουν. Μετά άρχισε να πετάς προς τα πίσω. Κοίτα κάτω και δες μερικές από τις πρόσφατες εμπειρίες σου να περνάνε. Συνέχισε να πετάς προς τα πίσω. Συνέχισε και επιτάγχυνε λίγο. Συνέχισε. Θέλω να πας πίσω στην αρχή αυτής της γραμμής. Κι αν δεν την βλέπεις, απλά φαντάσου που μπορεί να είναι. Απλά μάντεψε. Κοίτα κάτω και προσγειώσου σε εκείνο ακριβώς το σημείο που ξεκινάει η γραμμή. Κάποιοι μπορεί να δουν τις γραμμές των γονιών τους να περνούν από εκείνο το σημείο.

Τώρα θέλω να κάνεις ένα βήμα πίσω από εκείνο το σημείο. Οπότε στέκεσαι ακριβώς πριν την γραμμή που ξεκινά μπροστά σου. Και τώρα θέλω να φανταστείς μία εσωτερική πηγή αγάπης που μπαίνει μέσα σου από το πάνω μέρος του κεφαλιού σου, λούζει με χρυσό φως την καρδιά σου και βγαίνει απευθείας μπροστά μέσα από το στήθος σου φωτίζοντας την αρχή της γραμμής σου. Αυτό το φως αρχίζει και στρώνει με χρυσό τη γραμμής της ζωής σου φωτίζοντάς την. Φωτίζει λίγο στην αρχήν της και μετά λίγο πιο πολύ, και σιγά σιγά εκτείνεται μέχρι το μέλλον.

Μπορεί να δείς μερικά μαύρα στίγματα πάνω στη γραμμή που αντιπροσωπεύουν στιγμές λύπης ή άσχημα γεγονότα που έγιναν πιθανόν όταν ήσουν πιο νέος. Γενικώς διάφορες κακές αναμνήσεις που καθώς το χρυσό φως περνάει από την καρδιά σου και βγαίνει μπροστά μέσα από το στήθος σου, τόσο ηρεμείς και όλα αυτά τα μαύρα στίγματα αρχίζουν και φωτίζονται όλο και περισσότερο. Και πρόσεξε πως νοιώθεις καλύτερα καθώς το χρυσό φως φωτίζει τη γραμμή. Απόλαυσε αυτό το συναίσθημα για μερικές στιγμές. Λίγο ακόμα. Λίγο ακόμα.

Σκέψου αυτήν την ενέργεια και ξανάρχισε να αιωρείσαι πάνω από την γραμμή σου αργά και κοίτα κάτω. Πρόσεξε πως είναι πιο φωτεινή και πως μερικά από τα μαύρα στίγματα είναι και πάλι φωτεινά. Μπορεί να αισθάνεσαι κάπως καλύτερα. Πέτα ψηλά και άρχισε να επιστρέφεις στο τώρα. Μπορεί να δεις κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί από πάνω με διαφορετικό φως. Μπορεί να τα βλέπεις τώρα ως θετικό μάθημα παρά ως αρνητική εμπειρία γιατί έχουν φωτιστεί με το χρυσό φως.

Βρες το σημείο απ’όπου ξεκίνησες. Μπορείς να προσγειωθείς τώρα και με μία ανάσα ανακούφισης μπορείς να ανοίξεις και πάλι τα μάτια σου. Τώρα μη κουνηθείς. Απλά μείνε με τα μάτια σου ανοιχτά και κοιτάξτε γύρω σου. Παρατήρησε πόσο ξεκούραστος και ήρεμος είσαι... Πως μπορείς να θεραπεύσεις τον εαυτό σου και να του ξαναδώσεις ενέργεια...

Featured Song: Sting | Fields Of Gold

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nice. Apo pou einai?

Ανώνυμος είπε...

#amalia: Από κάποιο βιβλίο, με διάφορες τέτοιες ασκήσεις... Αν το ξαναβρώ θα γράψω ποιο είναι. Μία άλλη άσκηση είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς τον ιδανικό εαυτό σου. Μετά ανυψώνεις αυτήν την εικόνα ψηλά. Πολύ ψηλά, μέχρι να γίνει μία μικρή μικρή κουκίδα. Και μετά την πολλαπλασιάζεις. Φτιάχνεις χιλιάδες, εκατομμύρια αντίγραφα του ιδανικού εαυτού σου, τα οποία αρχίζουν να πέφτουν σαν βροχή γύρω σου. Και είναι παντού. Και τώρα φαντάσου πως χάνονται στο πλήθος. Ο ένας μπορεί να μιλάει στον μπάρμαν, ο άλλος σε κανένα ματσό τεκνό, ο άλλος να λέει αστεία με τις φιλενάδες σου, ο άλλος να πηγαίνει στη τουαλέτα, ο άλλος να οδηγάει, ο άλλος να κάνει σεξ... και πάει λέγοντας. Επίσης μπορείς πάντα να επιστρέψεις και να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις πράγματα από τον ιδανικό εαυτό σου. Και όσο πιο συχνά την κάνεις αυτήν την άσκηση τόσο πιο πολύ γίνεσαι αυτό που φαντάζεσαι... ιδανική.

So, be careful what you wish for... ;)

Ανώνυμος είπε...

Και πιάνει...αυτό τώρα;;;θα γίνω δηλαδή φοβερή και τρομερή;;;

φιλιά

Ανώνυμος είπε...

#Giramondo: Ξέρω γω? Πάντως σίγουρα νιώθεις καλύτερα. Έστω και λίγο... :)

Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

ah...egw gennh8hka nustagmenh.... opote de xreiazetai na me upnotiseis!
auto me ton idaniko eauto mou to lege enas filos mou psuxiatros... kai episis mou xe protunei anti na kanw gumnastiki kai na prosexw ti diatrofi mou, na koitazomai leei ston kathreuth kai na fantazomai to swma mou opws tha ithela na ginei! kai etsi leei tha ginw kormara! autos pantws apexei polu apo to idaniko kormi opote de sas sustinw na efarmosete ti sumbouli tou!!!!!!!
kalhnuxta :)

Ανώνυμος είπε...

malakia

Ανώνυμος είπε...

ναι καλα, σιγα το πραμα

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση ενδιαφέρον είναι αλλά μπορεί να πάθει τίποτα κακό αυτός πού ακούει (o εθελοντής) ας το πω έτσι δηλαδή άμα σταματήσεις αυτήν την διαδικασία στην μέση τι μπορεί να πάθει??? Και κάτι άλλο ένας φίλος μου θέλει λέει να υπνωτίσει ένα άτομο ώστε στον ύπνο να μην καταλάβει τίποτα....... Μήπως ξέρετε τι μπορεί να κάνει?

Ανώνυμος είπε...

τι βλακειες ειναι αυτες?? μου το εκανε η αδερφη μου και δεν χαλαρωσα καθολου!! το εκανα κι εγω στην αδερφη μου κι επισης δεν χαλαρωσε καθολου...κι επιπλεον δεν υπαρχει περιπτωσει να παθεις τιποτα απολυτως αν διακοψεις τη διαδικσια...απλως θα καταλαβεις απο πιο νωρις τη βλακεια που αρχισες!!